Ak milujete vôňu čerstvo zomletej kávy a chcete si ju vychutnať trochu inak, tak ste tu správne! Dnes vám ukážem, ako premeniť obyčajnú kávu na sladký zázrak – kávové zrná! Tieto malé čokoládovo-kávové pochúťky sú ako malé energické bomby, ktoré vás prebudia aj uprostred najospalejšieho dňa. A čo je na tom najlepšie? Sú také lahodné, že pri nich zabudnete na všetky starosti. Takže vyhrňte rukávy, ideme na to!
Čo sa ukrýva za týmto gurmánskym kúzlom?
2 x 250 g BB čokoládového pudingu
250 g práškového cukru
250 g Zela Delikates alebo masla
4 PL mletej kávy
100 - 120 ml rumu
K2 cukrárenská hmota na potiahnutie
polevová čokoláda
cera
formička na kávové zrná
S týmito našimi produktmi to zvládnete ako profík:
Ako čarovať:
Do masla vsypeme BB pudingy, práškový cukor a rum a vyšľaháme do tuha.
Do hmoty pridáme 4 polievkové lyžice mletej kávy a znova šľaháme.
Keď je plnka vyšľahaná, nachystáme si poťahovú hmotu, ktorú dobre rozvaľkáme. Následne ju narežeme na štvorčeky.
Do formičky na kávové zrná si vložíme poťahovú hmotu a naplníme ju plnkou. Zabalíme to vo zvyšnej poťahovej hmote a dobre vtlačíme do formy, nech si zrno zachová tvar. Následne ho vyklopíme s formičky.
Keď si takto spravíme všetky zrná, na chvíľu ich dáma do chladničky, aby stuhli a aby aj poťahová hmota trošku oschla.
Roztopíme si polevovú čokoládu s trochou cery a stuhnuté kávové zrná v nej namáčame. Namočené kávové zrná položíme na mriežku alebo na papier na pečenie, podľa toho čo máte doma.
Polevu necháme stuhnúť a máme hotovo.
Pre tých, ktorí sa učia očami tu máme aj videorecept:
A voilà, kávové zrná sú hotové! Nezabudnite ich schovať pred všetkými, inak vám zmiznú skôr, než poviete „espresso“! Užite si každé sústo a nechajte sa rozmaznávať týmto malým, voňavým zázrakom. Ak sa vám recept páčil, nezabudnite sa s nami podeliť o vaše cukrárske dobrodružstvá na sociálnych sieťach, radi ich uvidíme!
Nech sa Vám v kuchyni ľahko čaruje,
Vaša Janka
Comments